Kennispoort Verloskunde

Limetree beheert voor de Samenwerkende Opleidingen tot Verloskundige (SOV) een omvangrijk kennisplatform op het gebied van wetenschappelijk verloskundig onderzoek. Door middel van dit platform Kennispoort Verloskunde stimuleert de SOV kennisdeling en samenwerking tussen de diverse kennisinstellingen op het gebied van verloskunde.

 

De eerste versie van de website werd in vier maanden tijd gerealiseerd. http://www.kennispoort-verloskunde.nl is een site waar de circa 4.000 professionals in het verloskundedomein onderzoeken, nieuws en oproepen kunnen plaatsen en opvragen. De onderzoekssectie van Kennispoort Verloskunde beoogt het meest complete overzicht te bieden van het lopende en afgeronde verloskundig onderzoek in Nederland. Inmiddels heeft de site jaarlijks ruim 1 miljoen hits.

 

Het platform organiseert verder jaarlijks een groot landelijk onderzoekscongres, publiceert 11 keer per jaar een nieuwsbrief en 1 keer per jaar de Jaarindex met het overzicht van actueel Nederlands onderzoek. Daarmee is Kennispoort Verloskunde een belangrijke aanjager geworden van het groeiende wetenschapsdomein verloskunde.

Limetree opereert als gedelegeerd communicatiemanager voor de SOV. Als zodanig initieert en coördineert Limetree de ontwikkeling van dit digitale platform en alle bijbehorende communicatie: strategieontwikkeling, het contact met de kennisinstellingen, de ontwikkeling van nieuwsbrieven en congressen. Daarnaast is de website www.verloskundige.info ontwikkeld, met alle informatie over de studie tot verloskundige. Voor de realisatie van de projecten werkt Limetree intensief samen met communicatiebureau Sixtyseven en andere bureaus.

 

Margreeth van der Meijde, oud-voorzitter van de SOV, heeft de start van nabij meegemaakt: "Kennispoort Verloskunde is vanaf de oprichting niet meer weg te denken als doorgeefluik en stimulator van het Nederlandse verloskundige onderzoek. Limetree heeft hierin een cruciale rol op zich genomen: optimaal structurerend voor wat betreft de infrastructuur en het verzamelen van informatie, maar vooral initiërend op een terrein waar zich nog geen spelers bevonden; het mogelijk maken van kennisdeling op het gebied van de wetenschappelijke verloskunde. Limetree heeft hiermee voor het initiatief Kennispoort Verloskunde in korte tijd draagvlak gecreëerd en vele disciplines binnen de verloskundige zorgverlening voor zich gewonnen.