search

Limetree

 

CC Proof

U kent het wel: u heeft een geweldig idee en wilt dat graag met anderen delen. Maar hoe bewijst u later dat het idee bij u ontsprong? Simpel, leg het vast in CC Proof!

Wat is CC Proof en waarvoor dient het?

U heeft een geweldig idee voor een nieuw product of dienst, maar om het te maken of verder uit te werken heeft u de hulp van anderen nodig. Maar hoe deelt u uw ideeën met anderen zonder het risico te lopen dat zij er met uw plannen vandoor gaan? 

CC Proof is even simpel als geniaal: u maakt een account aan op de website van CC Proof, beschrijft uw ideeën in een document, eventueel aangevuld met foto's, logo's, schetsen, etc. en upload dat als PDF naar de webserver. Vervolgens krijgt u van CC Proof een unieke code toegestuurd, die als bewijs dient van uw deponering. Uw idee ligt vanaf dat moment vast, maar blijft onzichtbaar voor iedereen, zelfs voor de medewerkers van CC Proof. 

Na het deponeren van uw ideeën heeft u de keuze om het 'in de kluis' te bewaren, waarna u relaties kunt benaderen met het door u beschermde idee, of om uw idee te pitchen in de zogenaamde 'CC Proof Arena'. Vele mediabureaus en investeerders zoeken in deze Arena naar de beste ideeën van Nederland.

Daarnaast kunt u met een gerust hart uw plannen delen met derden. U stuurt in dat geval vanaf de website van CC Proof een mailtje naar de gewenste ontvanger(s), waarbij uw gedeponeerde ideeën als bijlage worden meegestuurd. In de bijlage staat van wie het idee is, wanneer het gedeponeerd is en wat het idee behelst. 

Uiteraard worden deze mailtjes in het systeem bewaard, voorzien van datum en tijdstip. Op deze manier heeft u altijd een bewijs als betrokkenen uw rechten achteraf niet hebben gerespecteerd.

Op CC Proof kunt u een idee dus snel, veilig en eenvoudig voorzien van een geboortedatum!