search

Limetree

What’s in a name

De naam Limetree Business Refreshment is heel bewust gekozen. De drie begrippen weerspiegelen onze belangrijkste drijfveren: een sterke focus op tastbaar resultaat bij onze klanten (Business), in combinatie met een inspirerend proces (Refreshment).

 

De boom staat symbool voor de organisaties die wij op uiteenlopende wijze helpen om groei te realiseren. De ene organisatie is lang geleden ontstaan en heeft sterke wortels (roots) van waaruit zij nieuwe scheuten kan ontwikkelen. Anderen staan aan het begin van hun ontstaansgeschiedenis en kunnen bijvoorbeeld nog de positie bepalen van waaruit zij gaan opereren; tussen de soortgenoten in ‘het bos’ of juist op een unieke plaats waar ze meer licht en wind vangen. Niet voor niets is de boom een eeuwenoude inspiratiebron voor de verbeelding van evolutie, lichamelijke groei en geestelijke rijping.

 

De limoenen zijn een vrolijk symbool van onze aanpak: wie het sap van de limoen voor het eerst drinkt schrikt even, maar leert dan de verfrissende kwaliteiten waarderen. Het sap van dit kleine vruchtje heeft een ontgiftende werking in het lichaam. Ook wij werken het liefste onder heldere omstandigheden, waarin verstorende elementen vooraf zijn geadresseerd. De etherische olie van de schil haalt in een gerecht de smaakessentie van de overige ingrediënten naar boven, iets waar wij ook altijd naar zullen streven. Daarnaast is het gewoon een lekkere vrucht om mee te koken. Louis XIV bijvoorbeeld eiste bij iedere salade die hij at een limoen om te kruiden. Bij de Romeinen was een limoen zoveel waard als een dozijn oesters of de helft van het loon van een landbewerker.

 

Tot slot nog een persoonlijke inspiratie voor wat de limoenboom betreft. Deze boom geeft vanaf het 5e jaar meerdere keren per jaar vruchten en zal in het 12e jaar volgroeid zijn. Vanaf het 12e tot het 42e jaar geeft de limoenboom dan volle oogsten. Niet geheel toevallig loop het eerste deel van deze cyclus vrijwel gelijk aan de carrière van de oprichters van Limetree, Paul Heere en Annina van Logtestijn. Na ongeveer twaalf jaar gewerkt te hebben voor en met anderen, hebben we onze eigen onderneming Limetree opgericht. We laten ons graag inspireren door de metafoor van de langdurige oogsten.